Tazelenme Üniversitesi Nedir, Tazelenme Üniversitesine Kimler Kayıt Olabilir? - Psikosayfa

Tazelenme Üniversitesi Nedir, Tazelenme Üniversitesine Kimler Kayıt Olabilir?

Tazelenme Üniversitesi nedir? Tazelenme Üniversitesine kimler kayıt olabilir? Tazelenme Üniversitesi bölümleri ve dersleri, Tazelenme Üniversitelerinde eğitim süresi...

Tazelenme Üniversitesi ifadesini daha önce duymuş muydunuz? Eğer duymadıysanız ve ne olduğunu merak ediyorsanız hemen konuya geçelim. 

Tazelenme Üniversitesi, aslında bir sosyal sorumluluk projesi sonucunda ortaya çıkan bir üniversite. Bu sosyal sorumluluk projesinin hedef kitlesi ise 60 yaş üstü bireyler.

Tazelenme Üniversitesi, ilk kez Akdeniz Üniversitesinin gerontoloji bölüm başkanı Prof. Dr. İsmail Turhan'ın öncülüğünde ortaya çıkan ve zamanla da Türkiye çapında ilgi görüp yaygınlaşmaya başlayan bir proje. 

Tazelenme Üniversitelerinde, 60 yaş üstü bireyler için kazak örmeden hukuka kadar uzanan çok geniş bir yelpazede eğitim almak mümkün. 

Tazelenme Üniversitelerinde dersler sanal ortam üzerinden değil, birebir gönüllü üniversitelerin bünyesinde, gönüllü öğretim görevlileri aracılığıyla veriliyor. Dersleri geçebilmek için bir sınav sistemi de yok üstelik. Tazelenme üniversitelerinin öğrencileri, sınava girmek yerine, ödevler hazırlayıp sunumlar yaparak dersleri geçiyor.

Ücretsiz hizmet veren Tazelenme Üniversitelerinde eğitim süresi 4 yıl. Dört yılın sonunda öğrenciler, bir tez çalışması yaparak mezun oluyor ve katılım belgesi alıyor.

Şimdilik sınırlı sayıda üniversitenin bünyesinde Tazelenme Üniversitesi bulunuyor ama ilgi gördükçe yaygınlaşma ihtimali olabilir. 

Tazelenme Üniversitesi, özellikle emeklilik dönemindeki bireylerin statü kaybı sebebiyle yaşayabildiği anksiyeteye dayalı sorunların veya depresyonun azalmasını, belki de hiç yaşanmamasını sağlayabilecek bir proje. Bu çalışma, 60 yaş üstü bireylerin bu yaşam dönemine daha aktif bir pencereden bakabilmesine katkı sunması açısından oldukça güzel düşünülmüş. 

Öte yandan eski ve yeni kuşakları aynı ortamda buluşturması da kuşaklar arası etkileşime sağladığı katkı yönünden dikkate değer.

Eğer siz de Tazelenme Üniversitelerine kaydolmak  isterseniz veya çevrenizde kaydolmak isteyeceğini düşündüğünüz kişiler varsa buraya tıklayarak Tazelenme Üniversitesinin internet sitesine gidebilir ve çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar