Kitap Önerisi: Anksiyeteyi Dengelemek - Carl Vernon - Psikosayfa

Kitap Önerisi: Anksiyeteyi Dengelemek - Carl Vernon

Psikoloji ile ilgili kitaplar, yaygın anksiyete bozukluğu (kaygı bozukluğu) hakkında kitap önerisi...

Carl Vernon, yıllarca yaygın anksiyete bozukluğu yüzünden sorunlar yaşamış, çözüm yolları aramış ve sonunda da kendi çözümünü bulmuş bir yazar. Dolayısıyla Carl VernonAnksiyeteyi Dengelemek isimli kitabında okuyuculara kendi hayat yolculuğunu anlatıyor. 

Carl Vernon, Anksiyeteyi Dengelemek isimli kitabında, kendi hayatının on beş yılını anksiyeteye bağlı rahatsızlıklar ve depresyonla mücadele etmeye çalışarak geçirdiğini belirtiyor. Bu rahatsızlıkları yenmek için Carl Vernon'un denemediği yöntem, okumadığı kitap kalmamış. Ancak bir gün süpermarkette yaşadığı bir olay, kendi deyimiyle hayatının dönüm noktası olmuş. 

O noktadan sonra Carl Vernon'un kendi ifadesiyle, hayatında bir "uyanış" başlamış ve yaşadığı tüm bu süreci "Anksiyeteyi Dengelemek" ismini verdiği kitabında anlatmış.

Carl Vernon, yaşadığı bu uyanıştan sonra, anksiyeteyle baş edebilmek için, kendisinin "denge" adını verdiği bir yöntem bulmuş. Kitapta da hem bu yönteme hem de okuyucuların kendi durumlarını değerlendirebileceği bir "dengeleme ölçeğine " yer vermiş.

Bu arada belirtmek gerekir ki Carl Vernon, bu kitabı yazarken kesinlikle kişisel gelişim kitaplarına benzemesini istememiş. Çünkü Vernon kitabın başında, yıllarca okuduğu tüm o kişisel gelişim kitaplarının ve denediği diğer yöntemlerin hiçbir faydasını görememekten yakınıyor. Bu nedenle kitabı yazarken sadece kendi deneyimlerine odaklanarak on beş yıl sonra, anksiyete ve depresyondan nasıl kurtulduğunu anlatıyor.

Eğer siz de Carl Vernon ile benzer süreçleri yaşıyorsanız veya bu konulara ilginiz varsa, kişisel bir hikayeden yola çıkarak günlük sohbet diliyle yazılmış bu kitabı seçenekler arasında değerlendirebilirsiniz.

Kitabı daha detaylı incelemek veya satın almak isterseniz buraya tıklayarak bkmkitap'ı ziyaret edebilir veya daha fazla kitap önerisi için Psikosayfa'nın kitap kategorisine göz atabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar