Kitap Önerisi: Dr. Jekyll ile Bay Hyde - Tuhaf Bir Vaka (Robert Louis Stevenson) - Psikosayfa

Kitap Önerisi: Dr. Jekyll ile Bay Hyde - Tuhaf Bir Vaka (Robert Louis Stevenson)

Psikolojik kitap önerisi, Dr. Jekyll ile Bay Hyde (Robert Louis Stevenson), sürükleyici polisiye roman önerisi.

Bugünlerde ne okusam diye düşünüyorsanız ya da sürükleyici psikolojik kitap  önerisi arıyorsanız Dr. Jekyll ile Bay Hyde'ı da seçenekler arasında değerlendirmelisiniz.

1886 yılının bağrından kopup günümüze kadar gelen Dr. Jekyll ile Bay Hyde, Robert Louis Stevenson’ın en çok okunan kitaplarından biri. Filmi de çekilen kitap, ününde pek de haksız sayılmaz.

Dr. Jekyll ile Bay Hyde, ilk bakışta incecik bir polisiye roman gibi dursa da, aslında disosiyatif kişilik bozukluğunu (çoklu kişilik bozukluğu) biraz da fantastik ögeler katarak anlatan bir kitap. Bu nedenle kitabı okurken hem polisiye roman heyecanını yaşamak hem de psikolojik bir rahatsızlığı öğrenmiş olmak mümkün.

Kitap hakkında ilginç olan bir diğer şey de yazarın, kendi kabuslarından esinlenerek bu kitabı yazmış olması. 

Robert Louis Stevenson’ın yinelenen kabusları sayesinde Doktor Jekyll ile Bay Hyde günümüze kadar ulaşmakla kalmayıp bir de İngiliz diline, ruhsal açıdan gelgitleri olan kişiler için kullanılan “Jekyll ve Hyde” deyimini kazandırmış. Tüm bunların üstüne de kitap, bir çok makale ve tiyatro oyununa konu olmuş. 

Eğer psikolojik kitaplara veya polisiye romanlara ilginiz varsa Doktor Jekyll ile Bay Hyde’ı mutlaka okumalısınız. Zira 83 sayfalık bu ince kitap, iki beklentiyi de karşılama konusunda oldukça başarılı.

Kitabı daha detaylı incelemek veya satın almak isterseniz buraya tıklayarak D&R'ın sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Ayrıca farklı psikoloji ve kişisel gelişim kitap ismi önerileri için Psikosayfa'nın kitap kategorisine göz atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kişilik Bozukluğu Nedir? Kişilik Bozuklukları Belirtileri


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar