Özgüven Eksikliği Neden Olur? Özgüven Geliştirme Teknikleri - Psikosayfa

Özgüven Eksikliği Neden Olur? Özgüven Geliştirme Teknikleri

Özgüven eksikliği veya özgüvensizlik, kişinin yaşam kalitesini düşüren önemli problemlerden biridir. Özgüven problemi çözülmediği takdirde kişinin gerek aile ve iş hayatında, gerekse sosyal çevresinde birçok soruna sebep olur.

Neyse ki temelleri çocukluk yıllarında atılan özgüven eksikliği problemi; kişinin farkındalığı, kararlılığı ve çeşitli özgüven geliştirme teknikleri yardımıyla azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir. Oldukça etkili olan özgüven geliştirme tekniklerinden biri de listeleme tekniğidir.

Özgüvensizlik Neden Olur?

Özgüven eksikliğinin temelleri, çocukluk yıllarında atılır. Çocuğun içinde bulunduğu her ortam, bu sorunun oluşumunda rol oynayabilir.

Özellikle ebeveynlerin çocuğa saygı göstermemesi, çocuğa karşı farkında olarak veya olmayarak aşağılayıcı davranmaları, ilkokul yıllarındaki öğretmen figürü veya akran zorbalığı, çocuklukta yaşanan ihmal veya istismar gibi birçok faktör, yetişkinlik yıllarında özgüven eksikliği yaşanmasına sebep olabilir.

Özgüven Geliştirme Yolları

Özgüven kazanmak için gereken ilk adım farkındalıktır. Farkındalıkla başlayan süreç, özgüven arttırmak için geliştirilen birçok teknik arasından uygun olanın seçilmesi ve kararlılıkla uygulanmasıyla olumlu sonuçlanır.

Özgüven geliştirme teknikleri genelde, korkuların üzerine gitmeyi odağına alarak şekillenir. Bu tekniklerden biri olan listeleme tekniği, kararlılıkla uygulandığında özgüven problemini yenme konusunda başarılı sonuçlar elde etmeye yarayan bir tekniktir.

Özgüven Kazanmak İçin Kullanabileceğiniz Listeleme Tekniği

Listeleme tekniği, diğer özgüven geliştirme tekniklerinin çoğunda olduğu gibi, kişinin korkularının üzerine giderek yapmaktan çekindiği şeyleri normalleştirmesini hedefler. 

Bu teknikte, küçük adımlarla gelişme kaydetmek hedeflendiği için uygulanması kolay bir tekniktir.

Listeleme tekniğinde ilk yapmanız gereken, hayatınız boyunca yapmaktan çekindiğiniz ne varsa belirleyip bir listesini yapmak. 

Bu listeye, günlük hayatta herkesin rahatça yaptığı ama sizin yaparken gerildiğiniz, insanlar tarafından “sıradan” kabul edilen şeyler de dahil olmalı; nispeten daha çok özgüven gerektiren şeyler de dahil olmalı. 

Maddelerin listesini yaparken kendinize karşı dürüst olmanız ve yapmaktan çekindiğiniz her şeyi dürüstçe listeye eklemeniz oldukça önemli bir nokta.

Tüm maddeleri yazdıktan sonra, sıra geldi maddeleri 1’den 10’a kadar puanlamaya. Yaparken en az gerildiğiniz maddelere 1 puan, “asla yapamam” dediğiniz maddelere 10 puan olacak şekilde her maddeye bu aralıktan bir puan verin.

Şimdi sıra geldi bu maddeleri en kolayından, yani en düşük puanlısından başlayarak tek tek gerçekleştirmeye. Yalnız bunu yaparken en önemli nokta, maddeleri küçük adımlarla gerçekleştirmeye çalışmak ve denemelere uzun süre ara vermekten kaçınmak. 

Bu noktada unutmamalısınız ki, bazen bir madde üzerinde uzunca bir süre durmanız gerekebilir. Hatta bir maddeyi defalarca denemenize rağmen hala yapamıyor olabilirsiniz veya yaparken geriliyor olabilirsiniz. Bu konuda kararlı olmanız ve denemekten vazgeçmemeniz çok önemli.

Bir maddeyi defalarca yaptığınızda, o konunun sizin için gittikçe normalleştiğini göreceksiniz. Ne zaman o maddeyi yaparken hiç çekinmediğinizi fark ederseniz, işte o zaman sıradaki maddeye geçme zamanı gelmiş demektir.

Yukarıda da belirtildiği gibi, listenizdeki maddeleri yaparken kararlı olmanız bu yöntemin kilit noktası. Çünkü bunlar, zaten sizin yapmaktan çekindiğiniz şeyler olduğu için, maddeleri gerçekleştirmekte zorlanmanız veya bazılarının üzerinde uzun süre durmanız son derece doğal.

Eğer tekniği uygularken kendinize zaman tanımanız gerektiğini göz ardı ederseniz motivasyon kaybı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, maddeleri küçük adımlara bölün, tek seferde yapmayı hedeflemeyin ve kararlı olun. Böylece göreceksiniz ki yapmaktan çekindiğiniz şeyler, zamanla sizin için sıradan basit şeylere dönüşmüş.

İlginizi çekebilir: Özgüven Eksikliği İçin Girişkenlik Eğitimi

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar