Eğlenirken Öğreten Uygulama TRT Bil Bakalım - Psikosayfa

Eğlenirken Öğreten Uygulama TRT Bil Bakalım

TRT Bil Bakalım nedir? TRT Bil Bakalım ücretli mi? İki kişilik genel kültür ve bilgi yarışması oyunları, arkadaşlarla oynanabilecek online bilgi yarışması oyunları...

Bilgi yarışmalarını izlemeyi seviyorsanız, hatta fırsat olsa da ben de yarışsam diyorsanız TRT'nin hazırladığı "TRT Bil Bakalım" uygulaması tam size göre.

TRT Bil Bakalım, ister tek başınıza isterseniz de iki veya daha fazla kişiyle karşılıklı oynanabilen online bilgi yarışması oyunu.

Ücretsiz oynanan TRT Bil Bakalım, başlangıç ekranında size üç farklı oyun modu sunuyor. Seçtiğiniz moda göre; oyunu ister tek başınıza veya bir arkadaşınızla, isterseniz uygulamanın sizin için seçtiği rastgele 5 kişiyle, isterseniz de kendi oluşturduğunuz bir grupla (en fazla 10 kişilik) oynayabiliyorsunuz.

Uygulamanın güzelliklerinden birisi de yarışabileceğiniz çok fazla kategori bulunması. Bunlardan istediğinizi seçip sadece o alandaki sorularla yarışabiliyorsunuz. 

Sanat, tarih, genel kültür, coğrafya, geleneklerimiz, matematik, sinema-tv, spor, bilim, İslam tarihi, teknoloji, dört işlem, bitkiler, hayvanlar, tıp bilgisi, futbol, edebiyat, müzik, mimari, Türk sineması, gastronomi, 80'ler-90'lar, iz bırakanlar vb. onlarca kategori var. Üstelik bu kategorilere sık sık yenileri ekleniyor, kategorilerdeki sorular da güncelleniyor. 

TRT Bil Bakalım'ın etkinlikler kategorisinde ise sınırlı bir süre oynayabileceğiniz 50 soruluk testler bulunuyor. Aklınıza gelebilecek her konuda hazırlanan bu etkinlik testleri de günlük olarak yenileniyor.

Tüm bunlara bakınca, uygulamayı sadece oyun olarak nitelendirmek eksik kalabilir. Çünkü öğrencilere sıkılmadan ders çalışma imkanı veren kategoriler de mevcut. Ayrıca genel kültür bilgisi gerektiren sınavlara hazırlanırken de oldukça fayda sağlayacak bir uygulama.

TRT Bil Bakalım'da katıldığınız yarışmalarda başarılar kazandıkça günlük ve haftalık sıralamada bir yer ediniyorsunuz. Aldığınız puanlar da size "usta, şampiyon, araştırmacı, aydın, entelektüel, haritacı, tarihçi, okur, sanatçı" vb. onlarca unvan kazandırıyor.

Ayrıca oyundaki genel performansınızı gösteren istatistikleri de görebiliyorsunuz.  Bu istatistiklerde; galibiyet ve mağlubiyetleriniz, soruları cevaplama hızınız ve hangi oyun modunu daha çok tercih ettiğinizi görebiliyorsunuz.

Sözün özü TRT Bil Bakalım; isterseniz kendinizi geliştirmek veya ders çalışmak için kullanabileceğiniz, isterseniz de sadece eğlenmek için yarışabileceğiniz, güzel düşünülmüş bir uygulama.

İlginizi çekebilir: Faydalı ve Ücretsiz 5 Uygulama Önerisi (iOS ve Android)

Yorum Gönder

0 Yorumlar