Faydalı ve Ücretsiz 3 Uygulama Önerisi (iOS ve Android) - Psikosayfa

Faydalı ve Ücretsiz 3 Uygulama Önerisi (iOS ve Android)

Günlük hayatta işe yarayacak ücretsiz ios ve android uygulamaları, kitaplık düzenleme uygulamaları, not tutma uygulamaları, ücretsiz sesli kitap ve podcast uygulama önerisi, ücretsiz diyet takip uygulamaları...

Akıllı telefonlarla birlikte o kadar çok uygulama hayatımıza girdi ki artık günlük hayatta yaptığımız her aktivite için bir uygulama bulmak mümkün. Bu durum, her ne kadar bazı konularda bizi tembelliğe sürüklese de bazı konularda da motivasyon kaynağı olarak harekete geçmemizi sağlıyor.

Yapmayı planlayıp ertelediğimiz birçok şeyi, bu uygulamaları kullanma hevesiyle alışkanlık haline getirebiliyoruz ya da her an elimizin atında, rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir forma sokabiliyoruz. İşte tam da bu artılara sahip olan, ücretsiz ve yararlı 3 android ve ios uygulama önerisini yazının devamında bulabilirsiniz.

1. Bookshelf

Bookshelf, bir dijital kitaplık düzenleme uygulaması. Okuduğunuz kitapları uygulamaya kaydedip hem kütüphanenizi yanınızda taşıyabilir hem de kitaplarınıza notlar ekleyebilirsiniz.

Uygulamaya kitabı okuduğunuz tarihi, ödünç verme durumunuzu veya kitabın kaçıncı sayfasına kadar okuduğunuzu kaydedebilir, önemli noktaları not olarak ekleyebilirsiniz. 

Bookshelf; kitaplarınızı kategorilere ayırma, arka kapak yazılarını okuma, diğer kullanıcıların kitaba verdiği puanı görme ve güncel çok satan listesi sunma gibi başka güzel özelliklere de sahip.

Uygulamayı daha detaylı incelemek veya indirmek isterseniz;

iOS: https://apps.apple.com/us/app/bookshelf-your-virtual-library/id1464032274

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bookshelf.prod&hl=tr&gl=US

2. Kütüphanem

Kütüphanem, Kitapyurdu'nun geliştirdiği bir dijital kitaplık düzenleme uygulaması. Bookshelf uygulamasıyla aynı amaca yönelik tasarlanmış olsa da bazı özellikleri farklı.

Kütüphanem uygulaması, kitaplarınızı kategorilerine göre kaydederek okuma durumunuzu ve notlarınızı ekleyebileceğiniz bir uygulama. Bookshelf'e göre, girebileceğiniz bilgi çeşidi kısıtlı olsa da bazı önemli artıları mevcut.

Mesela Bookshelf'in not yazma bölümünde karakter kısıtlaması olmasına rağmen Kütüphanem uygulamasının bu bölümünde herhangi bir sınırlama yok. Yani uygulama size, istediğiniz uzunlukta not alma imkanı sağlıyor.

Kütüphanem'in bir diğer artısıysa Kitapyurdu ile eşgüdümlü çalıştığı için okuyucuların kitap hakkındaki yorumlarını okuma ve kitaplara puan verip yorum yapma imkanı sağlaması.

Yine Bookshelf'te olduğu gibi, Kütüphanem'de de kitapların arka kapak yazılarına ulaşmanız mümkün.

Uygulamayı daha detaylı incelemek veya indirmek isterseniz;

iOS: https://apps.apple.com/tr/app/k%C3%BCt%C3%BCphanem/id657432410?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kitapyurdu.kitapyurdulibrary&hl=tr&gl=US

3. Evernote

Evernote, oldukça kullanışlı özellikler sunan ücretsiz bir not tutma uygulaması. Uygulama sayesinde, birden fazla not defteri oluşturup yazı, fotoğraf veya sesten oluşan notlar kaydedebilirsiniz. Ayrıca internet sitelerinde okuduğunuz yazıları da oldukça pratik bir şekilde not defterinize ekleyebilirsiniz.

Evernote; hatırlatıcı oluşturma ve tuttuğunuz notları diğer kullanıcılarla paylaşma gibi başka özelliklere de sahip. 

Uygulamayı daha detaylı incelemek veya indirmek isterseniz;

iOS: https://apps.apple.com/tr/app/evernote/id281796108?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.evernote&hl=tr&gl=US

Son olarak belirtmek gerekir ki; yukarıda sıralanan uygulamaların bazılarının ücretli versiyonları da olmasına rağmen, ücretsiz sunulan özellikler de oldukça geniş ve reklamsız bir şekilde kullanıma sunuluyor.

İlginizi çekebilir: Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır? Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak İçin 4 Basit Kural

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar